Política 30/09/2013

Rull: "Si es fan bé les coses, Europa està disposada a parlar de tot"

El secretari d'Organització de CDC dóna "molt valor" al suport de Letònia i Lituània al procés sobiranista català

Ara
2 min
CiU i ERC flirtegen amb la idea d'un acord d'estabilitat

Barcelona"Depèn de nosaltres, si hi ha majoria a Catalunya, és un procés imparable a Europa i a Espanya". El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, no té por de les amenaces i insisteix que el procés sobiranista depèn exclusivament dels catalans i de la capacitat d'"eixamplar" els partidaris al si a l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de CDC dóna "molt valor" a les declaracions dels primers ministres de Letònia i Lituània, que obren la porta a acceptar el reconeixement de Catalunya si proclama la independència. També ha destacat les paraules d'una assessora de Merkel reclamant respecte pel procés català.

"Si es fan bé les coses, Europa està disposada a parlar de tot", ha dit Rull en una entrevista a TV3. "La feina important la tenim a Catalunya, hem d'eixamplar aquesta majoria de caràcter social", ha afegit.

Rull també diu que "segur" que "Catalunya seguirà dins de l'euro i de l'espai econòmic europeu".

Aquest dilluns, Artur Mas viatja a Brussel·les per contrarestar les últimes declaracions de dirigents de la Comissió Europea refredant les expectatives que Catalunya continués automàticament a la UE si assolís la independència. El portaveu d'Olli Rehn, vicepresident de la Comissió Europea i comissari d'Afers Econòmics, el català Amadeu Altafaj, va participar a la Via Catalana. Rehn s'entrevista justament aquest dilluns amb Artur Mas. El president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso, no rebrà Mas, oficialment, per problemes d'agenda.

Rull ha insistit que l'objectiu és acabar l'any amb una pregunta i una data per a la consulta independentista. El secretari d'Organització de CDC espera que ERC entri al Govern després d'aquest acord. Segons va dir divendres passat en un tuit, Rull defensa una consulta amb una sola pregunta sobre l'estat propi, entès com un estat independent, i tres respostes: sí, no i en blanc.

stats