Política 30/05/2014

Rull admet que la violència de Can Vies perjudica el procés i critica que l'Estat "se n'aprofiti"

El secretari d'Organització de CDC critica que la CUP no hagi condemnat els aldarulls i li demana que ho faci "sense matisos"

Acn
1 min
Josep Rull, secretari d'organització de CDC, en roda de premsa

BarcelonaEl secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha admès aquest divendres que la violència de Can Vies perjudica el procés, i ha criticat que l'Estat "se n'aprofiti". "Una imatge d'aquestes característiques de Barcelona cremant contenidors no és una imatge bona. Necessitem reforçar aquesta idea que som un país que té aquesta capacitat de gestionar de manera pacífica els seus conflictes", ha dit, per avisar que a Catalunya "se la jutja amb molt més rigor que a qualsevol altre per l'excepcionalitat" del procés que està portant a terme, i que la "vara de mesurar és molt més severa i dura que en qualsevol altre país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a La Xarxa, Rull ha criticat que la CUP no hagi condemnat els aldarulls i li ha demanat a la formació independentista que ho faci "sense matisos". "No hi pot haver matisos. O es condemna o no es condemna. O s'accepta la utilització de la violència com una eina legítima o no", ha apuntat. En aquest sentit, ha lamentat la posició "ambigua" de la CUP, que és "clarament inacceptable", i ha explicat que així li ha traslladat al mateix David Fernández quan va venir a lamentar els atacs a les seus de CDC. "S'han ofert a intermediar, fantàstic. Però el rebuig, la condemna explícita a la violència no pot ser negociable", ha conclòs el convergent.

stats