Política 13/07/2015

Pedro Sánchez diu que la reforma constitucional "articularà millor la unitat d'Espanya"

Diu que els socialistes han defensat aquesta idea a tot l'Estat, també a Catalunya

Ara
1 min
Els dirigents territorials socialistes, aquest dilluns a Sevilla. EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, no ha volgut entrar aquest dilluns en les diferències entre el PSC i els socialistes andalusos sobre la idea de plurinacionalitat de l'estat espanyol. Ara bé, després d'assistir a la reunió del Comitè de Política Federal, que s'ha fet a Sevilla, ha assegurat que la reforma constitucional que ell impulsarà en cas d'arribar a la Moncloa garantirà "una articulació millor de la unitat d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans, la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, havia recordat al seu partit que històricament han defensat la igualtat entre els espanyols i la unitat i ha subratllat que són dos principis inspiradors recollits a la Declaració de Granada del 2013. Per Díaz, això és compatible amb reconèixer la "diversitat" dels espanyols. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, és optimista sobre la possibilitat de fer conviure els dos punts de vista.

Sánchez ha afirmat que els canvis constitucionals que ell proposarà tindran "rigor, qualitat, precisió i garanties", i ha elogiat la feina que faran el comitè d'experts que ja hi treballen a petició del PSOE. També ha defensat que la reforma només tindrà sentit si és fruit del consens i, per tant, no pot ser "una aposta de partit". Per això, de moment els socialistes intenten esquivar la concreció -de forma especial posar nom a conceptes polèmics- per no donar arguments al 'no' del PP a seure a negociar.

El líder socialistes ha elogiat la Carta Magna de 1978 però, un cop més, ha apostat per actualitzar-la a l'Espanya del 2015, incloent-hi nous drets i llibertats, amb mesures per millorar la qualitat democràtica i blindant l'estat del benestar.

stats