Política 29/03/2017

Santamaría acusa Podem de "pseudoparlamentarisme" per preguntar sobre les escoltes al rei emèrit

Assegura que a Iglesias li preocupa més qui "exalta" el terrorisme que qui el "pateix"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. EFE

MadridLes sessions de control al Congrés s'han convertit en una picabaralla permanent entre el govern de Mariano Rajoy i el grup parlamentari d'Units Podem, que exerceix de plena oposició a la cambra durant aquests cara a cara, mentre que els socialistes mantenen un perfil baix amb Antonio Hernando de portaveu. Pablo Iglesias ha cedit el testimoni aquest dimecres a la seva número dos, Irene Montero, per preguntar a la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, sobre les escoltes al rei emèrit que no deixa de publicar 'Okdiario', el mitjà de comunicació dirigit per Eduardo Inda. Montero li ha demanat, basant-se en titulars que han sortit en diferents mitjans, si és cert que el comissari José Villarejo ha amenaçat de difondre més filtracions del Centre Nacional d'Intel·ligència si no el desimputen del cas del Petit Nicolás.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría ha respost acusant Podem de "pseudoparlamentarisme" i de "posar en qüestió tot el que no poden controlar, començant per la premsa i seguint pels serveis d'intel·ligència". Tirant pilotes fores i valorant la pregunta com una "crònica de conspiracions" o "una assemblea de Podem", ha assegurat que Podem defensa "els que agredeixen la premsa" i més els que "exalten" el terrorisme que qui el "pateix".

“Crec que els ciutadans es mereixen explicacions tan públiques com ho han estat aquestes escoltes al rei, i li demano que em respongui, perquè si no haurem de recórrer a un clàssic del refranyer espanyol que diu que ‘qui calla, atorga’”, ha assenyalat Montero, mentre Sáenz de Santamaría evitava remetre's a la qüestió i assenyalava a la seva interlocutora que "no és la tasca del govern especular sobre filtracions de fa 25 anys", quan la portaveu de Podem "era a primer d'infantil" i la vicepresidenta a "primer de carrera".

stats