Política 12/09/2016

Santamaría titlla de "rupturista, il·legal i oportunista" la proposta de referèndum de Puigdemont

La vicepresidenta espanyola deixa clar que l'executiu de Mariano Rajoy no l'acceptarà

Europa Press
2 min
Soraya Sáenz de Santamaría

BilbaoLa vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha qualificat de "rupturista, il·legal i oportunista" la proposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per provar de convocar un referèndum i de plantejar a l'Estat una consulta legal i acordada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció en un esmorzar del Fòrum Europa celebrat a Bilbao per presentar el candidat popular a la Lehendakaritza, Alfonso Alonso, Sáenz de Santamaría ha afirmat que la proposta de Puigdemont "només genera divisió i ruptura entre els catalans".

Al seu parer, Catalunya, igual que el País Basc, són "molt més que els polítics independentistes", i proposicions com aquesta l'únic que fan és afavorir la ruptura d'una societat que, com la basca, és "molt plural".

"Quan algú presenta iniciatives com aquesta, el que fa és tibar i fer patir la societat que governa, que és l'última aspiració que ha de tenir un governant", ha dit.

En segon lloc la vicepresidenta ha assegurat que és "il·legal", i que la llei "és l'expressió de la democràcia". "Els governants han de regir-se pel respecte a la llei", ha advertit.

Qüestió de confiança

També considera que aquesta proposta és "oportunista". "Puigdemont tensa la corda perquè la CUP, l'esquerra més radical, l'està obligant a adoptar determinades mesures, per poder mantenir-se més enllà de la moció de censura o de la qüestió de confiança que ell mateix ha plantejat", ha manifestat.

Per això, ha dit que "la combinació entre oportunisme, el populisme com el de la CUP independentista, i la proposta de Puigdemont, fan molt de mal al conjunt de la societat catalana i al conjunt dels espanyols perquè és moment per a l'estabilitat, per pensar en tots els esforços que ha fet la gent al llarg de la crisi, en el que això val, en ocupació, en empresa i en benestar".

stats