Política 10/12/2014

Vila aposta per "rentar-li la cara" a CiU i reivindica "el centrisme" com un espai polític "imprescindible"

El conseller destaca que el projecte sobiranista ha "engrescat" els ciutadans en un moment de crisi econòmica i política

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha apostat aquest dimecres per "rentar-li la cara" a CiU, però sense oblidar la contribució de la federació nacionalista a la política catalana. Durant un esmorzar-col·loqui al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Vila ha reivindicat el centrisme de CiU i ha assenyalat que "a totes les democràcies madures existeix aquest espai polític. El centrisme és capaç de sumar i fer síntesi de polítiques a l'esquerra i a la dreta i això és imprescindible". Per això, el conseller ha assegurat que creu en "aquest espai polític i en aquest instrument que es diu Convergència" i ha conclòs que "si no hi fos, ens l'hauríem d'inventar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila s'ha referit al coordinador general de CDC, Josep Rull, que estava present en l'acte, i ha assenyalat que ell és l'encarregat de "renovar, actualitzar i posar al dia" "aquest instrument que és Convergència". El conseller ha apuntat que el partit ha fet "una contribució molt rellevant" al país durant els darrers 40 anys, "igual que el PSC". "Són les dues grans famílies determinants, els socialistes i Convergència i Unió".

El titular de Territori també ha destacat que el projecte sobiranista ha "engrescat" els ciutadans en un moment de crisi econòmica i política, en què han hagut de suportar retallades "per valor de 6.000 milions d'euros" mentre s'acumulaven els casos de corrupció política. Vila també ha assenyalat que els ciutadans de Catalunya tenen un alt grau de "desconfiança" envers les institucions pels "incompliments de l'Estat".

El conseller també ha afegit que no sap si el president de la Generalitat, Artur Mas, "serà el president de la independència", però "sí que serà el que ha evitat el col·lapse" de les finances de la Generalitat. Vila ha posat d'exemple la construcció de la línia 9 del Metro, un projecte que semblava impossible d'executar en vista de l'estat dels comptes públics del Govern, segons ha dit, però que finalment s'inaugurarà el 2016 en el seu tram entre la Zona Universitària i l'Aeroport del Prat.

stats