Política 29/05/2015

La Moncloa cessa el delegat del govern espanyol al País Valencià

El consell de ministres aprova el cessament després de la detenció de Serafín Castellano per presumptes irregularitats en adjudicacions. El PP ja l'ha suspès cautelarment de militància

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano, en una imatge d'arxiu. / JOSÉ SOLER

MadridNomés unes hores ha trigat el govern espanyol a cessar el delegat de l'executiu al País Valencià, Serafín Castellano. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que s'havia decidit el seu cessament després de la detenció, juntament amb vuit persones més, per presumptes irregularitats en adjudicacions durant la seva etapa com a conseller de governació. Després de la detenció, ja havia estat cautelarment suspès de militància en el PP del País Valencià davant "l'alarma social suscitada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada sobre per què el govern espanyol no havia actuat abans davant d'unes investigacions que es remuntaven a l'octubre, Sáenz de Santamaría s'ha aferrat a la independència del poder judicial i el desconeixement de l'obertura del cas. L'executiu està a l'espera de rebre els informes d'idoneïtat del possible successor de Castellanos. Des de fa poques setmanes que va entrar en vigor l'estatut de l'alt càrrec, que obliga a fer un informe de cada directiu previ a la designació, durant el càrrec i al final, sobretot observant el seu patrimoni. La vicepresidenta ha argumentat que aquest estatut, inclòs en l'anomenat paquet de regeneració democràtica, encara no estava en vigor per detectar casos com el de Castellanos.

stats