Societat Civil Catalana torna a demanar una trobada amb l'ANC

Lamenta que l'entitat sobiranista hagi posat "condicions" per mantenir una reunió

Societat Civil Catalana (SCC) ha tornat a enviar una carta a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per demanar-li una trobada. És la segona vegada que l'entitat unionista demana una reunió a l'ANC per "rebaixar la tensió social" a Catalunya. L'ANC va respondre-li la primera carta que només participaria en la reunió si SCC reconeixia "la vulneració de drets fonamentals i la repressió política" de l'estat espanyol.

L'ANC es reunirà amb SCC si demana la llibertat de Jordi Sànchez

Ara Societat Civil "lamenta" que l'entitat sobiranista hagi "declinat" assistir a la trobada "posant condicions a un diàleg sincer i constructiu". "No podem de cap manera donar indicacions a la justícia i als tribunals sobre processos en marxa", afirma el president de l'entitat, José Rosiñol, en referència a la condició que va posar la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie. 

Rosiñol considera que a la trobada també s'hauria d'abordar la polèmica sobre els llaços grocs. "Seria important acordar un marc per a la no colonització partidista dels espais compartits", defensa, a més de subratllar que cal "respecte per les regles de joc de la legalitat democràtica". "Ens agradaria parlar també de la manera d'evitar entre tots l'apropiació absolutista de les paraules i la desqualificació global de l'adversari", afegeix l'entitat unionista.

Més continguts de