Publicitat
Publicitat

Sáenz de Santamaría: "El govern espanyol està bolcat en Catalunya"

La vicepresidenta del govern espanyol fa una "crida a la responsabilitat" i a "llimar les diferències"

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet una "crida a la responsabilitat" per a tots els partits catalans i espanyols i a deixar de banda els conflictes territorials per sortir de la crisi. "No podem traslladar als ciutadans el pes de les nostres diferències. Hem de treballar units llimant diferències i buscant punts de trobada", ha dit Sáenz de Santamaría sense referir-se explícitament a les reivindicacions del Govern de Catalunya.


Sáenz de Santamaría ha assegurat que el govern espanyol “està bolcat” en Catalunya i li dóna tot el seu suport “financer, polític i econòmic”, i com a exemple ha posat el pla de pagament a proveïdors perquè les administracions puguin cobrir les factures. “Això és injectar liquiditat a l'economia i fer polítiques de creixement”, ha afirmat la vicepresidenta.


Parafrasejant una de les directrius d'Artur Mas, Sáenz de Santamaría ha assegurat que “cal fer més amb menys". En aquest sentit, ha fet una crida indirecta a CiU per “treballar junts” i “ajudar a construir i no a sembrar d'obstacles el camí”.


La número dos de Rajoy ha defensat l'agenda reformista del president espanyol i ha elogiat la feina del PP de Catalunya per saber fer una oposició constructiva.


A la cloenda del congrés dels populars catalans han assistit membres d'altres formacions polítiques catalanes, com el secretari general de CDC, Oriol P ujol; el portaveu adjunt de CiU al Parlament, Ramon Espadaler; el secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, i el vicesecretari general de Coordinació Interna i Territori d'ERC, Eduard López, entre altres.

RE

Més continguts de