FINANCES PÚBLIQUES
Política 15/01/2013

El govern espanyol no tanca la porta a revisar l'objectiu de dèficit de les comunitats autònomes

La vicepresidenta espanyola admet que hi va haver "un compromís d'analitzar aquesta qüestió" a la Conferència de Presidents

Ara
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres /EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha evitat tancar la porta a la revisió de l'objectiu de dèficit de les comunitats autònomes del 2013. Durant una entrevista a Antena 3, la vicepresidenta ha afirmat que s'està "donant marge" a les comunitats per a aquest ajust i ha admès que, durant la darrera Conferència de Presidents autonòmics, hi va haver "un compromís d'analitzar aquesta qüestió", i ha afegit que "treballarem en això". Malgrat tot, en aquesta Conferència de Presidents, celebrada el 2 d'octubre, es va adquirir el compromís de revisar l'objectiu del 2014, que és del 0,1%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta és la resposta que ha donat Sáenz de Santamaría quan se li ha insistit sobre la qüestió, després d'intentar atribuir a la Unió Europea la responsabilitat dels límits de dèficit autonòmic. La videpresidenta ha començat a respondre les preguntes sobre l'objectiu de dèficit autonòmic assegurant que "és el que marca la Unió Europea", i que s'està intentant donar "mecanismes" a les comunitats "perquè compleixin aquest objectiu". Seguint aquest fil, ha advertit que hi haurà autonomies "que hauran d'explicar als seus ciutadans per què prenen certes mesures d'ajust i no altres".

"Potser aquestes comunitats autònomes el que han d'analitzar és si és necessari mantenir gaire de l'aparell burocràtic que tenen", ha advertit la vicepresidenta espanyola. Sáenz de Santamaría ha intentat justificar aquesta posició i ha assegurat que no els correspon a ells, sinó a la Unió Europea, el fet de marcar "el que s'ha de complir en cada moment". A continuació, després que l'entrevistadora li indiqués que és decisió del govern espanyol com es fixen els objectius autonòmics, la vicepresidenta ha admès que hi ha un "compromís" per debatre aquest afer.

stats