Política 29/01/2018

El Suprem demana explicacions a la Generalitat per la "falta de cooperació" en la investigació de l'1-O

Llarena demana al CTTI que posi a disposició tots els missatges enviats per Puigdemont i Junqueras

Efe
2 min
CTTI

MadridEl jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha demanat explicacions al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat per la seva falta de cooperació amb la Guàrdia Civil i li ha exigit que posi a disposició tots els missatges dels membres del Govern cessats que els ha demanat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El magistrat, que investiga el cas obert al Suprem pel procés independentista, ha requerit al CTTI tots els missatges que ja va reclamar la Guàrdia Civil. La policia judicial va demanar correus electrònics enviats des del 2016 pels presidents Carles Puigdemont i Artur Mas, i pel vicepresident Oriol Junqueras, a més de la resta del Govern i d'anteriors membres de la mesa del Parlament.

La Guàrdia Civil ha informat al magistrat que la cooperació del CTTI no ha sigut completa. Per això, en la seva providència, el jutge ha demanat explicacions a l'organisme de la Generalitat dels motius que justifiquen que no donés compliment inicial al que se li va demanar.

Llarena també ha emès una altra resolució en què denega a Oriol Junqueras i Jordi Sànchez assistir presencialment al ple d'investidura d'aquest dimarts al Parlament. El jutge instructor del Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de reforma presentat contra la interlocutòria dictada el 12 de gener, en la qual negava a Junqueras l'assistència al ple de constitució del Parlament i el trasllat a una presó catalana. En aquella decisió, Llarena va concedir als presos la possibilitat de delegar el vot en un altre diputat per tal de participar en el ple. En aquest cas es ratifica i permet que Junqueras i Sànchez -Forn ha deixat l'escó- puguin delegar el vot en la sessió d'investidura de Carles Puigdemont prevista per a aquest dimarts.

stats