Política 26/01/2018

El TC es reuneix aquest dissabte a les 13.00 h per decidir si suspèn la investidura de Puigdemont

Segons l'agència Efe, el tribunal admetrà el recurs de Rajoy però podria no ser per unanimitat

Ot Serra / Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La seu del Tribunal Constitucional, a Madrid.

MadridLes institucions de l'Estat es posen en marxa per frenar la investidura de Carles Puigdemont. El Tribunal Constitucional celebrarà aquest dissabte un ple extraordinari per valorar l'admissió a tràmit del recurs del govern espanyol contra la candidatura de Puigdemont a la investidura, proposada per Roger Torrent dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí de divendres Soraya Sáenz de Santamaría ha confirmat que l'executiu faria arribar el recurs a l'alt tribunal, malgrat que el Consell d'Estat li va enviar un informe subratllant que "no és el moment" per impugnar preventivament la candidatura de Puigdemont. Segons l'òrgan consultiu, no es pot actuar judicialment contra "hipòtesis", com ara que el cap de llista de JxCat sigui investit a distància o bé que pretengui posar els peus en territori espanyol.

Segons fonts consultades per Efe, els magistrats del TC admetran a tràmit el recurs de Rajoy, donat que només es necessita que es compleixin requisits formals. Aquest fet ja implicarà la suspensió automàtica de la candidatura de Puigdemont i l'objectiu del govern espanyol és que Torrent proposi un altre candidat. Tal com explica Efe, però, es podria donar el cas que no tots els jutges estiguessin d'acord a acceptar el recurs i que es trenqués la unanimitat en el ple.

stats