Política 30/05/2017

El TSJC desestima el recurs de Nuet i li manté la citació com a investigat per al 12 de juny

La jutge instructora recorda al secretari de la mesa que no hi ha cap obligació formal de comunicar-li els fets pels quals l'investiguen fins a l'últim moment abans de declarar i recorda que ell mateix "ha fet gala" de conèixer els fets en les seves intervencions públiques

Ara
2 min
Els quatre membres independentistes de la mesa -Anna Simó, Lluís Corominas, Carme Forcadell i Ramona Barrufet- podrien ser sancionats.

BarcelonaJoan Josep Nuet continuarà sent investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès que el Parlament debatés i votés sobre el referèndum unilateral. La magistrada instructora del cas ha desestimat el recurs que havia presentat el secretari tercer de la mesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nuet al·legava desconèixer per què se l'investigava ja que el fiscal l'havia deixat fora de la querella. La jutge li respon que no hi ha cap obligació legal de comunicar-li els fets pels quals se l'investiguen fins a l'últim moment abans de declarar i li recorda que ell mateix "ha fet gala" de coneixe'n els motius quan públicament ha sortit en rodes de premsa i entrevistes a explicar que "la seva actuació va ser idèntica a la dels altres investigats en aquesta causa".

Nuet serà l'últim dels membres de la mesa investigats que declararà al TSJC, un cop ja ho han fet els representants de JxSí; la presidenta de la cambra, Carme Forcadell; el vicepresident, Lluís Corominas, i les secretàries Anna Simó i Ramona Barrufet. La jutge els investiga per haver desobeït les sentències del Tribunal Constitucional (TC) que obligaven a impedir que es debatessin a l'hemicicle del Parlament les qüestions relacionades amb el referèndum unilateral. Precisament la magistrada aprofita la resposta al recurs per comunicar formalment a Nuet que aquests són els fets pels quals se l'investiga.

En l'escrit que el tribunal ha enviat al diputat li indica també que la magistrada instructora del TSJC té potestat per cridar a declarar un aforat encara que la Fiscalia l'hagués exclòs de la querella, fet que els advocats de Nuet havien qüestionat.

stats