Política 10/01/2017

El TSJC ja té els tres magistrats que jutjaran Mas, Ortega i Rigau pel 9-N

El tercer jutge escollit és Eduardo Rodríguez Laplaza

Ara
1 min
L'acusació popular demana sis anys de presó per a Mas, Rigau i Ortega pel 9-N

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja té els tres magistrats que jutjaran l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dimarts, en una providència, el tribunal ha comunicat que el tercer magistrat serà Eduardo Rodríguez Laplaza. Així doncs, finalment el TSJC ha aconseguit el magistrat que li faltava per celebrar el judici oral del cas, que està fixat pel 6 de febrer. Els altres jutges seran el mateix president del TSJC, Jesús María Barrientos, que serà el ponent del cas, i el magistrat Carlos Ramos.

Tal com va explicar l'ARA, la llei preveu que el tribunal estigui format per tres jutges que no hagin tingut cap contacte amb el cas fins el moment del judici i, degut als últims canvis en l'organisme, només n'hi havien dos que complien aquest requisit. Per solucionar la situació es va obrir el procediment per buscar el tercer magistrat, que s'ha resolt aquest dimarts.

A Mas, Rigau i Ortega se'ls jutjaran per presumpta desobediència i prevaricació i s'enfronten a una pena de fins a deu anys d'inhabilitació.

stats