Política 28/05/2019

Una jutge permet a Tamara Carrasco sortir de Viladecans després d'un any de confinament

La magistrada sosté que aquesta mesura cautelar no és "proporcionada"

Ara
1 min
Tamara Carrasco, que no pot sortir del seu municipi.

BarcelonaL'activista independentista Tamara Carrasco podrà sortir de Viladecans. Segons ha informat la seva defensa, la magistrada del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ha aixecat les mesures cautelars que li impedien, des de fa més d'un any, sortir del seu municipi, Viladecans (Baix Llobregat).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carrasco està acusada d'enviar un àudio als seus amics –que va circular per les xarxes i que no se sap qui va filtrar– en què detallava els passos a seguir per convocar una vaga general indefinida arran de la detenció del president Carles Puigdemont, una mobilització que es va traduir en talls a les carreteres i barreres aixecades en alguns peatges per Setmana Santa.

En un primer moment, l’Audiència Nacional la va acusar en un primer moment de rebel·lió i va imposar com a mesura cautelar que no podia sortir del seu municipi excepte per anar a la feina. Aquesta acusació va caure, i ara Carrasco és jutjada per un delicte de desordres públics i s'enfronta a una pena de presó d'entre tres mesos i un any. Per això, la jutge sosté que aquestes mesures cautelars no són proporcionades.

stats