Política 20/04/2018

Tania Sánchez serà la número 2 d'Errejón a la Comunitat de Madrid

Podem tanca la polèmica per la filtració de Bescansa

Efe
2 min
Tania Sánchez oferirà una conferència al Saló del Còmic

MadridL'aspirant de Podem a presidir la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, ha anunciat aquest divendres que la número dos en la seva candidatura serà la també diputada Tania Sánchez, de la qual ha destacat la seva vàlua i la seva "enorme experiència en la política madrilenya". Errejón, en declaracions al Congrés, ha explicat que ja li ha comunicat a Pablo Iglesias aquesta decisió, que ha sigut el primer a saber-ho i que li ha "semblat bé". Segons ha apuntat, Iglesias ja sabia que feia temps que treballava amb Tania Sánchez per la Comunitat de Madrid, per la qual cosa creu que no ha sigut una sorpresa per al líder del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha explicat que des de fa més d'un any han estat treballant junts no només per representar una alternativa al govern del PP, sinó per presentar també "un model de regió socialment justa, més ecològicament sostenible i més democràticament neta". Errejón ha destacat així l'"experiència sobrada" de Sánchez en la política madrilenya i el seu coneixement extens de les necessitats de la comunitat en àmbits com les infraestructures, la mobilitat i el transport.

El candidat tindrà l'actual portaveu a la Comunitat, Ramón Espinar, al tercer lloc de la llista, com a resultat de l'acord que ha tancat després de la polèmica oberta per la filtració de Carolina Bescansa, que finalment ha quedat fora de la llista d'Errejón. Ha subratllat que "feliçment aquest capítol s'ha tancat" i que surten reforçats després d'un acord en el qual s'han cosit tots els serrells i que els permetrà disputar amb "molt bones condicions" la Comunitat de Madrid al PP. Ha reconegut, però, que en els últims dies molts madrilenys poden haver "sentit vergonya quan han mirat si hi havia alguna alternativa a la xafogor del PP".

Sánchez va arribar a Podem provinent d'Esquerra Unida i ja va ser candidata a la Comunitat de Madrid en representació del partit d'esquerres. A més, va formar part de la llista d'Errejón a l'assemblea de Vistalegre II, on Iglesias va sortir reelegit secretari general de la formació lila.

stats