Política 25/07/2015

Toni Comín, número 3 de la llista d'ERC per a la candidatura de Junts pel Sí

Els republicans aproven els 40 noms per a la candidatura conjunta. L'exmembre del secretariat de l'ANC Ferran Civit és el número 1 per Tarragona

Núria Orriols / Sara González
2 min
El director de campanyes de CpC, Toni Comín, va ser un dels que va intervenir en la reunió.

BarcelonaERC ja ha aprovat els 40 noms del partit que aniran a la llista de Junts pel Sí que encapçalarà Raül Romeva. Era previsible que el president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, tornessin a fer tàndem als dos primers llocs, però la novetat ha estat la irrupció de l'exmembre del PSC Toni Comín, en representació dels socialistes sobiranistes de Socialisme Catalunya i Llibertat, com a número 3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fins ara portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ocuparà el quart lloc, mentre que el cinquè serà per al sociòleg Chakir El Homrani, que s'incorpora com a independent. Després d'ell, dirigents del partit fins ara diputats: Oriol Amorós, Pere Aragonès, Alba Vergès i Marc Sanglas. Entre les novetats hi ha la suma de Fabian Mohedano, d'Avancem, al número 12, mentre que queden reservats per als socialistes sobiranistes de MES tres llocs: el 10, el 20 i el 31. Aquesta formació decidirà dilluns els noms dels seus candidats.

Pel que fa al territori, una de les grans novetats és l'elecció de Ferran Civit, exmembre del secretariat de l'ANC i un dels artífexs de la cadena humana de la Diada i de la V, com a número 1 per Tarragona, seguit del secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó. Com a cap de llista de la demarcació de Lleida ha estat elegit l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, mentre que la de Girona estarà encapçalada per la secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa, com a independent, i seguida pel fins ara diputat i alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent.

El portaveu del partit, Sergi Sabrià, ha defensat la incorporació com a número 3 de Comín afirmant que fa temps que ajuda el partit que representa "un espai diferent" del d'ERC. També ha posat en valor la suma d'independents a la llista provinent del món sindical i de la nova immigració, així com la cooperació amb els socialistes sobiranistes. Sabrià ha puntualitzat que ara caldrà encaixar els noms a la candidatura de Junts pel Sí a través d'una negociació amb CDC, amb la qual cosa ha advertit que es podria produir una alteració d'ordre.

stats