Política 12/08/2015

Comín adverteix que l'Estat pot "condicionar" els tempos del procés però no "el destí final"

El número 3 d'ERC a Junts pel Sí confia que tindran al seu costat Catalunya Sí que es Pot a l'hora de construir el nou estat

Agències
1 min
El director de campanyes de CpC, Toni Comín, va ser un dels que va intervenir en la reunió.

BarcelonaEl número tres d'ERC a Junts pel Sí, Toni Comín, ha admès que els ritmes per fer que Catalunya sigui un estat independent estaran "condicionats" per la reacció del govern espanyol amb el procés sobiranista; tot i així, ha aclarit que la independència és irreversible. "Els 18 mesos és un termini raonable, però hi ha uns informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional que diuen que es pot fer en menys temps. Els diferents ritmes que pot tindre el procés depenen de l'actitud de l'estat espanyol", ha recalcat en una entrevista a SER Catalunya recollida per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Comín, fixar ara uns terminis seria enganyar els ciutadans, però ha defensat que la determinació per avançar cap a la independència és absoluta sempre que s'imposin amb una majoria d'escons després de les eleccions del 27 de setembre.

"L'única cosa que poden fer les institucions espanyoles és condicionar el ritme del procés, però no el destí final", ha avisat l'exsocialista, que veu imprescindible sumar al procés independentista Catalunya Sí que es Pot després de les eleccions, encara que Junts pel Sí no els necessiti per governar.

Segons Comín, la candidatura encapçalada per Lluís Rabell és una part de l'esquerra catalana necessària i confia que finalment donaran suport al full de ruta de Junts pel Sí. "Són una part imprescindible per a la construcció de la nova República", ha afegit.

stats