Política 08/05/2019

Torra a Arrimadas en el seu últim cara a cara: "Sent aquest silenci? És el que queda del seu pas pel Parlament"

La cap de l'oposició s'acomiada demanant al president que es tregui "la bena groga dels ulls"

Aleix Moldes
2 min
Torra a Arrimadas en el seu últim cara a cara: "Sent aquest silenci? És el que queda del seu pas pel Parlament"

BarcelonaQuim Torra, president, i Inés Arrimadas, cap de l'oposició. El binomi de retrets i tensió entre tots dos s'acaba aquesta setmana al Parlament un cop la dirigent de Ciutadans posi rumb al Congrés dels Diputats, però tots dos tenien ganes de tancar el cicle amb un nou enfrontament directe a l'hemicicle del Parlament. I, a diferència d'altres ocasions, Torra portava el discurs estudiat. "Sent aquest silenci?", li ha preguntat després de parodiar el minut d'or d'Albert Rivera en el debat a TVE. "És el que queda del seu pas pel Parlament: el no-res".

Com ha fet en nombroses ocasions aquest últim any, Arrimadas havia començat el seu discurs qüestionant la capacitat oratòria de Torra: "No demostri que poc hàbil que és, que és el president de la Generalitat i li paguem el sou entre tots". I aprofitant que la setmana que ve farà un any de la investidura, l'encara cap de l'oposició ha reclamat al president que es tregui "la bena groga dels ulls" i comenci a mirar "la majoria social catalana".

"No pot fer balanç de gestió perquè no han fet res de res. No vol veure la meitat dels catalans que estem en contra de la independència, ni les llistes d'espera, ni els barracons, ni la falta de places a les escoles bressol, i només es dedica a endollar els amiguets a sou, a ovacionar la violència dels CDR i a donar-li la creu de Sant Jordi a una senyora xenòfoba i reprovada pel Parlament", ha enumerat Arrimadas per valorar l'últim any de Govern. Encara ha tingut temps de preveure un futur amb Torra "de companys de pis de Puigdemont" a Waterloo i de criticar Pedro Sánchez i la seva mà estesa al diàleg: "És un president escollit, però no està a l'alçada d'Espanya".

"Per un moment pensava que ens decebria, però no, ha estat un bon final", li ha replicat Torra. El president del Govern també ha volgut fer una valoració de l'actuació de la cap de l'oposició: "No ha construït res, no ha volgut dialogar amb ningú i només ha volgut crispar i trencar. Vostè és l'antipolítica", li ha dit, abans d'afegir que Ciutadans està "en liquidació" a Catalunya, tot i que, de moment, sigui el principal grup a la cambra catalana. Torra, que no s'ha reunit amb Arrimadas des que és president perquè Ciutadans es va negar a fer-ho mentre hi hagués un llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat, ha reiterat la seva invitació.

"Vingui a Palau a parlar amb mi ara que només hi ha un rètol que diu 'Llibertat d'expressió i opinió' i cedeixi la seva col·lecció de llaços grocs al Museu d'Història de Catalunya, perquè ens ajudarà a explicar com aquest país va aconseguir la independència", ha conclòs el president. A partir del pròxim ple serà Carlos Carrizosa qui substituirà Arrimadas, també en els debats estèrils de la sessió de control al Parlament.

stats