Política 01/08/2019

Puigdemont avisa l'ANC que veuria "preocupant" que fomentés "una deriva antipolítica i antipartits"

L'expresident adverteix en una entrevista a 'El Punt Avui' contra la "desunió" de l'independentisme

Ara
2 min
L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont  en una conferència a Amsterdam.

BarcelonaL'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit aquest dijous l'ANC, organitzadora de la manifestació independentista de la Diada. En una entrevista a El Punt Avui, ha reaccionat a la decisió dels exdirigents d'ERC Anna Simó i Josep Huguet de no assistir a la mobilització per la crítica que asseguren que l'ANC fa contra els partits, i concretament contra els republicans. "Entenc que la Diada apel·la a tothom, a totes les sensibilitats independentistes, i em sabria greu que no hi anessin quan han estat lluitant des que l'independentisme era minoritari", afirma Puigdemont, però aprofita per avisar que, tot i no veure "cap tragèdia" en la decisió de l'ANC de no convidar polítics a la fila zero, veuria "preocupant que hi hagués una deriva antipolítica i antipartits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No ens ho podem permetre perquè ens necessitem tots", assegura l'expresident. Malgrat això, no ha volgut deixar passar l'oportunitat de relacionar la decisió de Simó i Huguet amb la "desunió" de l'independentisme de què ha estat alertant últimament. "Aquesta és una de les conseqüències de la teoria de la desunió. Tots aquells que l'han sembrat no es poden sorprendre que ara hi hagi gent que faci el mateix", ha etzibat parlant del cas de Simó i Huguet.

En l'entrevista, Puigdemont defensa La Crida com un espai on treballar en aquesta unitat de l'independentisme: "És un espai que no ha participat en cap contesa electoral i que ha quedat al marge de les decisions de les executives dels partits".

D'altra banda, Puigdemont aposta per una estratègia de "confrontació no-violenta amb l'Estat". Tot i admetre que és una via "que no agrada a ningú", la intransigència de l'Estat "aboca", al seu entendre, l'independentisme a "haver de passar per una fase de confrontació".

En el mateix sentit, l'expresident admet la seva "decepció" amb les institucions europees per la seva "dependència extrema d'alguns estats poderosos". "Cada dia que passa al Parlament (Europeu) en què no hi ha cap representant de JxCat s'estan vulnerant i violant els drets del sufragi actiu de més d'un milió de ciutadans europeus", assevera.

ARANWS20190801_0112Torra, davant la sentència de l'1-O: "El moment ens obliga a deixar les disputes a un costat"

stats