Política 10/12/2018

Torra es reuneix amb Buch durant dues hores i mitja al Palau de Pedralbes sense anunciar canvis als Mossos

El conseller d'Interior es reunirà amb els comandaments policials aquest dilluns a Sabadell

Ara
2 min
Lloveras i Buch conversen amb el president Quim Torra, que els ha acompanyat, juntament amb altres membres del Govern, fins al TSJC

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, van reunir-se diumenge durant dues hores i mitja al Palau de Pedralbes per abordar la polèmica sorgida arran de les càrregues policials de dijous passat. També els van acompanyar el secretari general d'Interior i el director general dels Mossos d'Esquadra, segons fonts de l'executiu. Durant la reunió van visualitzar les imatges de Girona i Terrassa, però de moment el Govern no ha anunciat cap decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dilluns, el conseller Buch es reunirà amb els comandaments dels Mossos en una trobada al complex central d'Egara, a Sabadell, segons han confirmat a l'ARA fonts del Govern.

Divendres, de visita oficial a Eslovènia, Torra va anunciar que diumenge es reuniria amb Buch per analitzar la situació i el conseller d'Interior va explicar als mitjans de comunicació que no li tremolaria el pols si havia de prescindir d'alguns dels agents antiavalots i fins i tot va reconèixer que hi havia policies que s'havien excedit. Les paraules de l'un i de l'altre van provocar malestar dins del cos, segons diverses fonts consultades per l'ARA, contràries que els polítics situïn el focus en els agents de la Brigada Mòbil. Diversos sindicats policials, de fet, van demanar la dimissió del conseller.

Sindicats de mossos descontents

El sindicat majoritari del cos, el SAP-Fepol, va assegurar que els agents antiavalots "estan farts de veure fiscalitzada la seva feina" i ha retret a Buch "que no faci res per aturar els actes violents". També va afegir que és "inacceptable" que el president de la Generalitat, Quim Torra, "situï en l'eix del debat polític una policia que sempre ha destacat per la seva escrupolosa neutralitat". Una altra organització sindical dels Mossos, l'SPC, va afirmar que Buch "més que conseller d'Interior sembla conseller dels CDR". "No només ens maltracta econòmicament, sinó que també ens menysprea contínuament", va recriminar l'SPC a Buch.

stats