Política 19/09/2019

Torrent defensa que unes eleccions després de la sentència poden "generar noves majories més reforçades"

El president del Parlament torna a tancar la porta a una investidura de Carles Puigdemont

Ara
1 min
Roger Torrent en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, defensa que un avançament electoral per respondre a la sentència de l'1-O pot "generar noves majories més reforçades". En una entrevista a 'Eldiario.es', Torrent defensa ja de manera oberta aquest escenari -en les últimes setmanes no l'ha descartat- i assegura que les urnes no els fan "por". En aquest sentit, el president de la cambra catalana recorda que després de les eleccions municipals van formar governs de coalició amb ERC, JxCat i els comuns en ciutats com Tarragona o Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, Torrent torna a tancar la porta a una investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. "Qualsevol decisió que adoptem des de les institucions ha de permetre'ns avançar i obrir un escenari millor que l'anterior. Per tant, ha de ser una decisió que sigui efectiva", afirma. "Una investidura efectiva és aquella en la qual el president pot prendre possessió, nomenar consellers i governar", afegeix.

D'altra banda, Torrent no vol entrar en el debat de qui substituirà Oriol Junqueras en uns comicis electorals si finalment és inhabilitat. Segons va informar l'ARA, en les enquestes internes del partit, Torrent estaria més ben posicionat que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, per substituir l'actual president d'ERC, ara empresonat. "No acostumo a fer cas de les enquestes", respon Torrent.

stats