Política 09/05/2018

Torrent crida a "revisitar i aplicar" els principis fundadors d'Europa en una trobada amb el cos consular de Barcelona

El president del Parlament reivindica les contribucions d'una Catalunya "profundament europeista"

Marc Toro
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent, aquest dimecres en una trobada a la cambra amb el cos consular de Barcelona

BarcelonaCap referència directa a la situació política a Catalunya en el discurs de Roger Torrent amb motiu del Dia d'Europa. Però el president del Parlament, aquest migdia al despatx d'audiències amb el cos consular de Barcelona, sí que ha cridat a "revisitar i aplicar" els principis que van fer possible la construcció d'una Europa "arrelada" als valors "democràtics" i la defensa dels "drets i llibertats" fonamentals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si Europa vol estar a la ment i els cors dels europeus ha de ser més que una unió monetària i econòmica. Ha de ser una unió de valors. Siguem capaços de reconstruir aquesta unió amb valors", ha dit Torrent, citant George Steiner, i ha reivindicat una Catalunya "profundament europeista" i amb voluntat de contribuir a les "reflexions" que ha de fer Europa per superar els seus reptes.

El president de la cambra també ha remarcat la necessitat de superar la "distància" de les institucions amb la ciutadania, la qual –ha dit– ha fet que "apareguin opcions euroescèptiques, populistes o xenòfobes".

En l'acte amb Torrent, el vicedegà del cos consular i cònsol general de Suïssa, Bruno Ryff, ha defensat el projecte de "cooperació" i "pau" que representa Europa i ha reivindicat la importància històrica de la Declaració Schuman, el 9 de maig de 1950, que va significar el punt de partida de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer, embrió de l'actual Unió Europea.

stats