Política 25/04/2014

Tremosa: “Europa es pregunta per què Rajoy no fa de Cameron”

El candidat de CiU assegura que el referèndum català és més legítim que l'escocès

Acn
1 min
El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tramosa / ACN

Vilafranca del PenedèsL'eurodiputat i candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tramosa, ha assegurat que "molta gent a Europa es pregunta per què Rajoy no fa de Cameron" i acorda un referèndum amb Catalunya. Tremosa considera que l'estat espanyol ho tindrà "molt difícil" per negar la consulta "si el pròxim 18 de setembre guanya el sí a Escòcia i l'endemà David Cameron negocia la independència", i ha subratllat que el referèndum català és molt més legítim que l'escocès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha recordat que només un 53% dels diputats escocesos estan a favor de la consulta. En el cas de Catalunya, són dos terços del Parlament "més una part del PSC", ha afirmat. "I no hi ha cap govern europeu que qüestioni el referèndum escocès per una justa majoria parlamentària", ha exclamat.

Si a això s'hi afegeix, ha dit, "un èxit dels partits catalans a favor de la consulta a les eleccions del 25 de maig i un 11 de Setembre pacífic i festiu, [...] com podran PP i PSOE explicar llavors que no deixen fer el referèndum?".

stats