Política 09/10/2017

Tremosa creu que es podria declarar la independència i després suspendre-la

L'eurodiputat del PDECat posa l'exemple d'Eslovènia, en una entrevista a Onda Vasca

Efe
1 min
Ramon Tremosa: “Que Rajoy sigui a la Moncloa juga a favor de l’independentisme”

Sant SebastiàL'eurodiputat del PDECat Ramon Tremosa ha apuntat aquest dilluns a la possibilitat que el president de la Generalitat declari unilateralment la independència de Catalunya i a continuació "en suspengui els efectes" durant un temps per negociar un referèndum pactat amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tremosa ha citat així, en una entrevista concedida a Onda Vasca, l'exemple d'Eslovènia, país que va declarar la independència, la va suspendre i "al cap de sis mesos de negociacions en els quals Belgrad ni es va asseure a la taula van començar a caure els reconeixements internacionals".

Després d'alertar que no coneix les intencions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'eurodiputat ha dit que podria "declarar la independència i suspendre'n els efectes durant un temps en espera de poder seure en una taula, sense condicions prèvies, amb el govern espanyol per negociar un referèndum acordat".

Tremosa ha explicat que Eslovènia va celebrar unes eleccions "amb una espècie de Junts pel Sí i va aconseguir majoria absoluta", i que després va intentar negociar amb Belgrad la seva independència "i no hi va haver manera", motiu pel qual "va fer un referèndum unilateral i el va guanyar". En aquell moment Eslovènia va declarar la seva independència i "al cap de pocs dies" la va suspendre durant uns mesos amb la finalitat de negociar amb Belgrad. Encara que no hi va haver acord, sis mesos després "van començar a caure reconeixements internacionals", ha afegit Tremosa.

stats