Política 12/12/2016

Trump recorda Barcelona com una "magnífica ciutat" en la primera conversa amb Rajoy

Els dos presidents han parlat 20 minuts per telèfon. El líder nord-amercià ha mostrat el seu "enorme efecte pel poble espanyol"

M.f.f.
1 min
Donald Trump a Indiana

MadridMariano Rajoy i Donald Trump han parlat per primer cop per telèfon des que el líder republicà va ser escollit president dels Estats Units. En una conversa telefònica de 20 minuts, el cap de l'executiu espanyol l'ha tornat a felicitar per la seva victòria electoral -el PP no es va mular públicament sobre a quin partit donava suport en les eleccions nord-americanes-. Segons ha explicat la Moncloa en un comunicat, Trump ha mostrat a Rajoy el seu "enorme efecte per al poble espanyol" i ha recordat particularment la seva visita a Barcelona, que ha qualificat com una "magnífica ciutat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos polítics han mostrat la "voluntat de mantenir l'estret nivell de confiança en les relacions bilaterals, així com preservar la rellevància de la relació transatlàntica". Trump considera les bases militants dels Estats Units a Espanya, com la de Rota, que l'administració Barack Obama ja va acordar ampliar, clau per a la lluita contra el jihadisme. Justament d'aquest tema han parlat Rajoy i Trump, que han recordat que Espanya i els Estats Units són països socis i aliats que comparteixen valors i reptes comuns.

Durant la conversa, sempre segons el comunicat de la Moncloa, també han analitzat les conseqüències del Brexit i de la situiació econòmica mundial. En aquest sentit, Rajoy ha traslladat a Trump "el convenciment que és necessari impulsar a Espanya i Europa un creixement sostingut i intens que permeti crear llocs de treball i reduir la desigualtat".

stats