Política 01/08/2016

Turull avisa la CUP: "Si Puigdemont no supera la qüestió de confiança, salta la legislatura i alguna cosa més"

El portaveu de Junts pel Sí assegura que esperen haver culminat el procés l'estiu del 2017

Ara
1 min
Jordi Turull en una imatge d'arxiu

BarcelonaSi el president Carles Puigdemont no supera la qüestió de confiança, saltarà la legislatura i "alguna cosa més". Aquest ha estat l'avís que ha fet aquest dilluns el portaveu del grup parlamentari de Junts Pel Sí, Jordi Turull, a la CUP, que ha demanat en una entrevista al 'El matí de Catalunya Radio' que no es posin línies vermelles i "es valori el conjunt del que Puigdemont ha plantejat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha explicat que el seu desig és haver culminat al procés a "aquestes altures de l'any vinent", l'estiu del 2017, però ha matisat que el seu compromís és "fer-ho bé", sobretot de cara a la comunitat internacional.

Durant l'entrevista s'ha connectat també amb la diputada anticapitalista Anna Gabriel, que ha dit que espera que sigui el president qui plantegi el referèndum durant la qüestió de confiança. "Si hi ha un compromís inqüestionable sobre el dret d'autodeterminació la CUP no hi posarà inconvenients", ha conclòs.

La decisió que ha de prendre aquest dilluns també el Tribunal Constitucional (TC) respecte la ratificació de les conclusions del procés constituent ha estat també sobre la taula. Tant Turull com Gabriel han recordat que no hi ha fonaments jurídics perquè el tribunal prengui cap decisió contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, però el convergent ha avisat que el que decideixin és imprevisible: "El TC decora jurídicament decisions polítiques". La diputada de la CUP ha avisat que una acció del TC contra Forcadell portaria a "un punt de no-retorn".

stats