Política 14/06/2019

Twitter suspèn 130 comptes falsos relacionats amb l'independentisme

La plataforma considera que intentaven influir en la "conversa pública" en el període de l'1-O

Europa Press
2 min
Imatge de la manifestació al centre de Barcelona amb motiu de la Diada d’aquest any.

BarcelonaTwitter ha eliminat 130 perfils de la seva plataforma relacionats amb el moviment independentista a Catalunya i amb ERC que ha identificat com a comptes falsos perquè considera que "intentaven influir en la conversa pública".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta xarxa social va actualitzar aquest dijous la seva base de dades de transparència de comptes associats amb "operacions d'informació impulsades per estats" que vulneren les seves polítiques i que han estat eliminats.

En el cas d'Espanya, Twitter ha suspès 130 comptes falsos "directament associats" amb el moviment independentista, i específicament amb ERC, que distribuïen contingut sobre el referèndum de l'1-O.

Els 130 comptes eliminats componien una xarxa de comptes falsos que "semblen haver-se creat amb la intenció d'influir en la conversa pública de maneres políticament avantatjoses i de manera no orgànica", segons Twitter.

La plataforma ha explicat que aquesta decisió, presa per la seva unitat d'integritat, es deu a la seva "responsabilitat de protegir la integritat de la conversa pública".

També ha al·ludit a les seves polítiques de contingut, entre les quals hi ha la manipulació de la plataforma i l''spam', l'activitat coordinada, els comptes falsos, l'activitat atribuïda a altres comptes i l'evasió del bloqueig.

Comptes eliminats a l'Iran, Rússia i Veneçuela

Així mateix, la xarxa social ha compartit dades també sobre l'eliminació de tres grups de comptes de l'Iran, fins a un total de 4.779 perfils, amb notícies internacionals manipulades de manera favorable al règim iranià, altres sobre Israel i un tercer grup per fer-se passar per altres persones per influir en la conversa.

Entre la resta de comptes eliminats n'hi ha 33 procedents de Veneçuela relacionats amb casos de manipulació enfocats cap a l'exterior, així com quatre comptes de Rússia relacionats amb la Internet Research Agency (IRA), l'agència de ciberespionatge russa.

stats