Política 03/12/2012

Unió acusa Vila d'Abadal de "manipular i tergiversar" els seus acords

El partit de Duran denuncia l'"afany de protagonisme" de l'alcalde de Vic, que ha estripat el carnet de la formació

Ara
1 min
El portaveu de CiU a Madrid, Duran i Lleida, conversant ahir amb la vicepresidenta espanyola. EFE

BarcelonaUnió Democràtica ha sortit aquesta tarda al pas de les crítiques de Josep Maria Vila d'Abadal a Josep Antoni Duran i Lleida, el líder de la formació. Després que Vila d'Abadal, cap visible del sector sobiranista de la formació i crític amb la tebior nacional de Duran, hagi estripat el carnet de la formació que va fundar el seu avi, la direcció d'Unió ha enviat un comunicat a la premsa afirmant que lamenten "la seva darrera deslleialtat amb Unió per manipular i tergiversar els continguts del consell nacional", amb relació a les acusacions de Vila d'Abadal que el sector oficialista i majoritari del partit vol acostar-se al PP i frenar el camí d'Artur Mas cap a l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unió apunta en un to contundent que la decisió "no es basa tant en l'agenda nacional d'Unió Democràtica, on conviuen diverses sensibilitats, sinó en la seva personalitat i en el seu afany de protagonisme, en la manca d'acceptació de la seva derrota en el darrer congrés i en el seu malestar per no haver format part de les llistes".

Els democristians també lamenten que l'alcalde de Vic, que seguirà sent-ho com a independent, no hagi complert el seu compromís de seguir fent política a Unió. No fan, però, cap comentari sobre les desenes de militants que estan seguint el mateix camí de deixar la formació democristiana.

stats