Política 20/11/2014

Ciutadans i UPyD no aniran junts a les eleccions

Les dues formacions han trencat les negociacions per a les autonòmiques i municipals

Europa Press
2 min

MadridUPyD i Ciutadans han trencat les negociacions per arribar a acords electorals entre les dues formacions, un últim intent per al qual s'havien reunit aquesta tarda a Madrid els líders de les dues parts, Rosa Díez i Albert Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet pública la ruptura de les negociacions després de la reunió i ha mostrat el seu disgust per no poder avançar en aquesta "tercera via". "Després de set anys intentant convèncer UPyD de la necessitat d'un acord, crèiem que havia arribat el moment, però no ha estat possible", ha dit.

La reunió d'aquest dijous ha arribat després de les tensions que va provocar l'anunci d'Albert Rivera d'oferir al partit de Rosa Díez un pacte electoral per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals. Aquesta oferta pública no va ser ben rebuda des de la formació magenta, ja que tots dos partits estaven immersos en un procés de negociacions i intercanvi d'informació en el si d'un grup de treball creat amb aquest propòsit.

"Es van aixecar de la taula i van trencar la feina. Ens sembla que això no és seriós, així no es fan les coses quan dos tenen voluntat", va protestar Rosa Díez, que va censurar a més d'haver-se'n assabentat a través dels mitjans de comunicació.

Les negociacions entre els dos partits per explorar les vies de col·laboració es van obrir a finals del passat mes de setembre, quan les direccions de les dues formacions es van reunir per primera vegada i van acordar seguir conversant sense posar-se cap "límit". I per UPyD, aquestes negociacions continuaven obertes perquè encara quedaven aspectes que havien aclarir abans de prendre una decisió definitiva.

En concret, el partit liderat per Rosa Díez havia sol·licitat a Ciutadans informació sobre presumptes casos de transfuguisme de càrrecs públics, els seus acords amb formacions regionals o la detenció de l'exalcalde de Serranillos, Antonio Sánchez Fernández, qui va ocupar un lloc com a independent a la llista del partit d'Albert Rivera al Parlament Europeu.

stats