Política 15/02/2015

Gemma Ubasart rebutja la via unilateral i aposta per un referèndum a l'escocesa

Repta Mas a aclarir si està d'acord amb una declaració unilateral d'independència

Ara
1 min
Gemma Ubasart durant l’entrevista d’ahir dimarts al plató de l’Ara TV.

BarcelonaLa flamant secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, ha tancat la porta de forma taxativa a la via unilateral per assolir eventualment la independència. Després d'apostar per la via escocesa –un referèndum pactat entre el govern espanyol i el català–, ha reptat el president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, a esclarir si està a favor de la via unilateral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El primer que volem saber és si CiU estaria d'acord amb una DUI. Ningú ha preguntat a Mas i a CiU si hi estan d'acord. Nosaltres apostem per un referèndum, no per una DUI", ha asseverat Ubasart –afí al líder de Podem, Pablo Iglesias– en declaracions a TV3 l'endemà de ser escollida líder de Podem a Catalunya amb el suport del 77% dels adherits que van participar en la votació.

Candidatura en l'aire

Ubasart, que vol tombar CiU des de l'àrea metropolitana, no ha volgut esclarir si serà la cap de cartell en les eleccions catalanes, si bé ha afirmat que la direcció autonòmica dels de Pablo Iglesias "no vincula el cap de llista a la secretaria general".

stats