POLÍTICA
Política 30/12/2013

Urkullu demana a Rajoy una reunió per parlar de presos i presentar-li el Pla de Pau

En la trobada, Urkullu vol tractar amb el president espanyol l'abast del comunicat de l'EPPK subscrit pels presos d'ETA

Europa Press
1 min

BarcelonaEl lehendakari, Iñigo Urkullu, ha enviat una comunicació al president del Govern central, Mariano Rajoy, per parlar de la situació dels presos d'ETA i presentar personalment el Pla de Pau i Convivència que ha elaborat el seu executiu. "Espero que tingui ocasió d'estar amb ell en pròximes dates", ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença després de la celebració de l'últim consell de govern d'aquest any 2013, Urkullu ha confirmat que ha demanat a Rajoy una trobada per parlar personalment amb ell, per tal d'intercanviar punts de vista sobre qüestions sectorials, a més de sobre el comunicat del Col·lectiu de Presos d'ETA.

Pla de Pau i Convivència

Així mateix, ha precisat que la seva intenció és també presentar-li el Pla de Pau i Convivència que ha elaborat el seu gabinet, i l'esborrany ja li va traslladar al president espanyol al juliol.

A més, ha insistit en la necessitat d'una flexibilització de la política penitenciària, al marge de la declaració dels reclusos de la banda en què reconeixen el "patiment i dany multilateral generats", i assenyalen que podrien acceptar la seva excarceració mitjançant "vies legals".

stats