Política 06/06/2018

Vox es querella contra Ferran López i sis comandaments dels Mossos per l'1-O

El partit ultradretà es presenta com a acusació popular en una investigació oberta a Cornellà

Acn
1 min
Imatge d'arxiu de Vox

MadridEl partit ultradretà Vox ha presentat una querella contra l'actual cap dels Mossos, Ferran López, i sis comandaments més del cos per sedició, rebel·lió, desobediència i denegació d'auxili. L'ha registrat al jutjat d'instrucció de Cornellà de Llobregat, on el titular del jutjat número 3 va obrir –d'ofici– una investigació contra Trapero, López i sis comandaments més per l'1-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'advocat de Vox, Pedro Fernández, ha dit que han deixat fora de la querella l'excap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, perquè ja està processat a l'Audiència Nacional. Vox fa el pas per personar-se com a acusació popular en aquesta investigació. El jutge de Cornellà que es farà càrrec de la querella ja estava investigant López i altres comissaris, als quals responsabilitza d'haver elaborat el document que marcava les pautes d'actuació que havien de seguir els agents a cada col·legi electoral l'1-O i que, segons ell, no van ser efectives i van permetre la votació.

Tot i que el jutge havia demanat a l'Audiència Nacional que es fes càrrec de la investigació, la magistrada Carmen Lamela ho va rebutjar.

stats