Política 30/06/2019

Valls descarta "avui" formar part d'un govern espanyol i demana al PP i Cs que avalin la investidura de Sánchez

El regidor a Barcelona veu bé un nou partit català que "no divideixi" el constitucionalisme

Ara
2 min
Manuel Valls, a l'acte en què s'ha presentat com a candidat a l'alcaldia de Barcelona al CCCB

BarcelonaEl regidor de Barcelona pel Canvi a l'Ajuntament de Barcelona Manuel Valls assegura que "no és el moment" per plantejar-se formar part d'un govern espanyol i afirma que "avui" no s'hi veu. "En el futur? Sempre estaré disposat a treballar per la unitat d'Espanya, el projecte europeu, el futur del Mediterrani, el tema de la immigració, la relació amb l'Àfrica, el canvi climàtic... I ho podem fer des de Barcelona. Veig moltes maneres de fer-ho, però necessito pensar durant les pròximes setmanes i mesos en el meu futur professional i polític, sense pressa", reflexiona aquest diumenge en una entrevista a 'La Vanguardia'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ex primer ministre francès es posiciona a favor de tirar endavant la investidura de Pedro Sánchez i insta el PP i Cs a "donar suport d'una manera o altra" al govern socialista. Valls creu que les dues formacions de la dreta s'han d'implicar proposant pactes en matèries d'immigració, economia i Catalunya amb l'objectiu de demostrar a Europea que "l'independentisme i el populisme han quedat marginats".

En l'entrevista Valls expressa la seva preocupació per la salut del constitucionalisme i lamenta les divisions en aquest espai, que dificulten donar una resposta a l'independentisme. "Les divisions a la societat catalana demanaran molt de temps, una generació, però el constitucionalisme hauria de tenir una estratègia per a Catalunya", subratlla el regidor al consistori de la capital catalana. En aquest sentit, considera que la creació d'un nou partit com la Lliga Democràtica, que està impulsant la també regidora de Barcelona pel Canvi Eva Parera, entre d'altres, "pot ser molt útil, però amb la condició que no trenqui el constitucionalisme". "No he vingut aquí per ser candidat de totes les eleccions, participar en la reforma del catalanisme o crear partits. No estic participant en la creació de cap partit nou", afegeix.

Valls també es refereix al trencament amb Cs i situa l'origen en les seves crítiques a les fotos conjuntes del partit taronja amb Vox. "Vaig ser el primer a demanar un cordó sanitari contra Vox i Albert Rivera es va inventar un cordó sanitari contra el PSOE. És una llàstima el que està passant", diu l'ex primer ministre de França, i manté que Cs ha optat per l'estratègia del "com pitjor millor" i que té la impressió que la formació ha "sacrificat Catalunya pels seus interessos a Espanya". Valls reclama "deixar de banda les agendes personals" i pensar en Espanya en el "seu conjunt", en un missatge implícit que es pot interpretar en referència a les aspiracions de Rivera per arribar a la Moncloa.

stats