Política 12/12/2011

Trias considera que la pista de gel de Barcelona és "tot un èxit" i avança que l'any que ve es tornarà a fer

L'alcalde de Barcelona assegura que són "molt a prop" d'arribar a un acord amb el PP pels pressupostos del 2012, però desmenteix que això impliqui que els populars entrin a l'Ajuntament

Ara
3 min

BarcelonaL'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha dit el matí d'aquest dilluns que la pista de gel de la plaça Catalunya de la ciutat "és tot un èxit" i "un gran encert".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El món a RAC1, Trias ha reconegut que hi ha hagut un "grau important d'improvisació" en l'organització de la pista de gel, però ha afirmat que l'any que ve es repetirà. "Estem tots contents: comerciants, la gent que ho explota i l'Ajuntament, que està feliç".

Acord amb el PP pels pressupostos

D'altra banda, l'alcalde de Barcelona ha dit que són "molt a prop" d'aconseguir un acord amb el PP per aprovar els pressupostos del 2012, però ha aprofitat per desmentir que això impliqui que el partit del grup municipal d'Alberto Fernández Díaz entri al Govern.

Segons ha dit, és una qüestió que parlarà amb el president del grup municipal del PP a partir del 10 de gener.

Trias ha explicat que el PP demana algunes "contrapartides fàcils", com evitar "segons quines despeses", el foment de l'economia productiva i exigències en despeses socials.

En canvi, diu, el PSC manté una "actitud molt negativa" i continua sense voler donar el seu suport "de cap de les maneres".

Tal com ha explicat, ICV-EUiA també té una "actitud negativa". ERC té un punt de vista més positiu, segons ha comentat, tot i que els republicans posen la condició que CiU no pacti amb el PP, "i això és complicat", segons Trias.

Els Jocs d'Hivern, "per al Pirineu"

Sobre els Jocs d'Hivern del 2022, als quals Barcelona opta com a ciutat organitzadora, ha sentenciat que "no han de ser uns Jocs per a Barcelona, sinó uns Jocs per al Pirineu amb la col·laboració de Barcelona".

Trias creu que és una "ocasió única" per a presentar-se, després que la ciutat alemanya de Munic hagi retirat la seva candidatura. L'alcalde també ha assegurat que, si es fan a Barcelona, l'Ajuntament ho organitzarà des d'un punt de vista de "sostenibilitat i econòmicament possible", sense "inversions exagerades".

L'alcalde barceloní també ha parlat del pont de la setmana passada i l'ha titllat de "disbarat de la història". "Hem de posar els dies festius de manera intel·ligent", ha dit.

Horaris comercials

Trias també s'ha referit als horaris comercials i ha descartat un canvi per no perjudicar el petit comerciant. Ha destacat que en aquesta qüestió hi ha consens entre totes les forces polítiques de la ciutat i ha diferenciat el cas de Barcelona i el de Madrid, on obren la majoria de diumenges i festius.

"Madrid és un model de ciutat en què el creixement és al voltant de les grans superfícies comercials; Barcelona, no, és la suma de moltes ciutats. Fan una gran superfície i la ciutat, al voltant", ha comentat.

En tot cas, ha afegit, si hi hagués alguna modificació hauria de ser amb l'acord unànime dels comerciants i per un dia concret.

El cas Urdangarin

Trias ha comentat que li sembla que l'Ajuntament va donar una "subvenció en un determinat moment, molt petita" a l'empresa d'Iñaki Urdangarin, i ha lamentat tota la polèmica sobre els seus negocis.

L'alcalde de Barcelona ha explicat que el coneix des que Urdangarin tenia dos anys, ja que ambdós estiuejaven a Viladrau. "Espero i desitjo que Urdangarin demostri que no ha fet segons quines barbaritats", ha dit.

Zona verda gratuïta

L'alcalde de Barcelona també ha informat que Barcelona tindrà la zona verda d'aparcaments gratuïta a partir de l'1 de gener del 2012.

Metro obert a les nits

D'altra banda, Trias ha assegurat que, si és per ell, el metro no tancarà a les nits. L'alcalde ha recordat que no depèn només d'ell, però ha emfatitzat que, "per mi", el metro obrirà a les nits.

Els terrenys del Mini

Sobre la negociació amb el Barça pels terrenys del Miniestadi, Trias ha dit que "n'estem parlant" i que "va pel bon camí". "Busquem solucions bones, atrevides i de futur que ens deixin a tots contents".

stats