Política 06/05/2011

Zapatero irromp a la campanya convençut que una majoria progressista és possible

Assegura que no es mereix guanyar qui ha provat "d'utilitzar l'atur i la crisi" per vèncer

Joan Rusiñol
1 min

LleóEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha encetat la campanya electoral del 22-M refiat que és possible capgirar les enquestes adverses pels socialistes i que hi haurà una "majoria progressista". Ovacionat pels seus conciutadans de Lleó ha dit que "no es mereix guanyar qui ha utilitzat la crisi i l'atur" per vèncer, en referència a Mariano Rajoy. Ha pronosticat que el PP perdrà i que aleshores buscarà una excusa "com han fet sempre," fins i tot algunes que prefereix "oblidar, com la del 2004".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha avançat que l'any que ve, quan deixi la Moncloa, Lleó serà la seva ciutat de manera "permanent". En el seu discurs, amb un marcat caràcter progressista, ha reclamat el vot per evitar que la dreta freni les conquestes que, segons ell, ha anat bastint el PSOE. En aquest sentit, ha assegurat que la defensa dels "serveis públics" és una bandera del socialisme.

Sobre ETA, el líder socialista ha tornat a lamentar l'actitud de falta de lleialtat del PP i ha reiterat que "el final de la violència és cada dia més a prop". El públic s'ha bolcat en Zapatero amb mostres de solidaritat: espontanis li han reclamat que no marxés i fins i tot s'ha vist una pancarta que deia "No caminaràs mai sol".

stats