Política 13/02/2013

Zaragoza nega els espionatges a través de Método 3 i anuncia que recorrerà a la justícia

L'exsecretari d'Organització del PSC admet que els anys 2009 i 2011 van contractar empreses de seguretat del mateix grup que Método 3 per protegir la seu del partit

Sara González
1 min
José Zaragoza a la seu del PSC / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl diputat del PSC al Congrés i exsecretari d'Organització del partit José Zaragoza ha negat que el PSC hagi tingut “cap relació contractual amb Método 3”, tot i que sí que ha admès que els anys 2009 i 2011 va contractar serveis d'empreses de seguretat que formen part del mateix grup empresarial. Zaragoza ha anunciat que es querellarà contra “tots els que afirmen” que ell i el PSC són darrere el presumpte espionatge a l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola i la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el dirigent socialista, l'any 2009 el PSC va signar tres contractes amb empreses de seguretat del mateix grup que l'agència de detectius per realitzar “auditories de seguretat, anàlisi dels defectes i inversions en protecció”, i l'any 2011 en va signar un altre per registrar si hi havia micròfons instal·lats a la seu. “No hi van trobar res”, ha dit Zaragoza. En tot cas, el diputat socialista ha assegurat que els van aconsellar prendre mesures de protecció, perquè aleshores eren el partit del Govern i ha recordat que tots els partits tenen una subvenció per qüestions de seguretat.

“No hem encarregat cap escolta ni s'ha contractat Método 3”, ha reiterat Zaragoza, que també ha afegit que el suposat contracte publicat a 'El Mundo' “és fals”. Tot i que tant el diari que dirigeix Pedro J. Ramírez com 'El Periódico' han relacionat el PSC amb Método 3, Zaragoza no ha aclarit si es querellarà contra els dos mitjans o només contra un. “Anirem jurídicament fins on sigui”, ha assegurat després de titllar el cas “d'història rocambolesca, absurda i delirant”.

stats