Política 02/06/2014

J.A. Zarzalejos: "Felip de Borbó pot establir un arbitratge institucional molt interessant per a Catalunya"

L'exdirector de l'ABC considera que el futur monarca és partidari de donar a la qüestió catalana una sortida en què no hi hagi "ni vencedors ni vençuts, una victòria compartida"

Ara
1 min

BarcelonaL'exdirector de l'ABC José Antonio Zarzalejos ha valorat aquest dilluns l'abdicació de Joan Carles I a favor del seu fill Felip de Borbó. "En aquests moments, malgrat tots els seus mèrits, no és possible rehabilitar en uns nivells suficients de popularitat la figura del rei", ha considerat en declaracions a Catalunya ràdio, on ha assegurat que la decisió del monarca està relacionada amb "circumstancies que tenen a veure amb la seva persona i el seu entorn familiar". "És una decisió intel·ligent i, en certa manera, patriòtica", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'apuntar que el príncep d'Astúries i la princesa Letízia reben una "nota més que notable" a les enquestes a la ciutadania, s'ha mostrat convençut que Felip de Borbó tindrà una major aproximació que el seu pare als "problemes i aspiracions de Catalunya". En aquest sentit, ha recordat que és príncep de Girona, que parla català perfectament i que té una visió de Catalunya d'una persona de 46 anys i de "ment oberta". Amb tot, ha considerat que el futur rei "pot obrir claus i establir un criteri d'equilibri i arbitratge institucional molt interessant per Catalunya". Així, ha considerat que Felip de Borbó és partidari de donar una sortida a la qüestió catalana en què no hi hagi "ni vencedors ni vençuts, una victoria compartida".

Finalment, Zarzalejos no s'ha estat de recordar que fa més d'un any que ell mateix va avançar que el monarca es plantejava plegar en unes informacions que la Zarzuela va desmentir i que, ara, s'han demostrat certes.

stats