Política 06/06/2019

La fiscalia recorre l'absolució de Téllez pel cas dels cartells del referèndum, que ara queda en mans del Suprem

Un jutjat d'instrucció havia condemnat per desobediència l'extinent d'alcalde de Badalona

Ara / Agències
1 min
La fiscalia recorre l'absolució de Téllez pel cas dels cartells del referèndum i queda en mans del Suprem

BarcelonaLa fiscalia del Tribunal Suprem ha presentat aquest dijous un recurs contra la decisió de l'Audiència de Barcelona d'absoldre l'extinent d'alcalde de Badalona Jose Téllez. En primera instància, un jutjat d'instrucció havia condemnat per desobediència el regidor per l'incident amb uns cartells del referèndum que va requisar la Guàrdia Urbana en presència de Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, l'Audiència de Barcelona va acabar estimant el recurs de Téllez i va absoldre l'afectat. Ara, el ministeri públic ha decidit portar el cas fins al Tribunal Suprem, que serà l'òrgan que tindrà l'última paraula. En l'escrit, la fiscal Maria Ángeles Garrido Lozano considera que l'extinent d'alcalde de Badalona va desobeir perquè buscava que la Guàrdia Urbana tornés els cartells requisats i es poguessin reutilitzar. I matisa: "Encara que allò comportés incomplir les ordres del fiscal de l'Audiència Provincial i del fiscal del TSJC".

Els fets van produir-se la nit del 25 de setembre del 2017, pocs dies abans del referèndum, quan Téllez va recriminar a les autoritats policials que es decomissessin uns cartells per a l'1-O i els va agafar del cotxe policial per tornar a repartir-los entre les persones que els estaven penjant. En aquell moment hi havia una ordre vigent de la fiscalia que ordenava a tots els cossos policials, inclosos els locals, que requisessin tots els elements que poguessin servir per preparar o instar a la participació en el referèndum.

stats