POLÍTICA
Política 19/03/2012

L'ACM reclama al Govern una sisena llei òmnibus per al món local"

Miquel Buch, president de l'ACM, creu que les normes actuals estan pensades per a entitats municipalistes gestionades sense crisi econòmica

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha inaugurat aquest dilluns, junt amb el diputat i alcalde de Vilassar, Joaquim Ferrer, la jornada sobre l'impacte de la llei òmnibus d'urbanisme al món local. En la presentació, Buch ha parlat de la importància que les lleis s'adaptin a la realitat social, "tal com fan les lleis òmnibus, pensades per simplificar processos i agilitzar l'economia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de l'ACM ha fet referència a la necessitat que té el món local de ser governat per unes lleis que estiguin adaptades a la situació actual, ja que "el cos normatiu actual està fet en una època de bonança i amb bona voluntat, però cal que s'adapti a la situació actual". L'alcalde de Premià de Mar ja va signar a l'octubre de l'any passat un acord al Parlament on es demanaven "lleis sensibles amb el món local", i va rebutjar, així, lleis que deleguin competències als ajuntaments sense que estiguin acompanyades de la corresponent partida pressupostària.

El diputat de Cooperació Local de la Diputació de Barcelona, Joaquim Ferrer, ha fet incidència en l'esforç realitzat per l'ACM pel que fa a "la dignificació dels càrrecs electes i els tècnics" i ha donat valor a les accions de formació de l'entitat municipalista que "ha treballat molt darrerament per ajudar a entendre els canvis sobtats de les lleis amb terminis d'aplicació molt breus".

stats