Política 05/12/2019

Podem acomiada l'advocat del partit per un presumpte abús sexual i ell anuncia que es querellarà per calúmnies

Calvente afirma que investigava possibles irregularitats administratives de la direcció

Ara
2 min
Pablo Iglesias i els principals dirigents de Podem, en l'acte de presentació del programa electoral

MadridGuerra oberta a Podem que acabarà als tribunals arran del cessament de l'advocat de la formació José Manuel Calvente. Aquest dilluns el fins ara responsable de protecció de dades del partit va rebre un burofax d'unes 20 pàgines –al qual ha tingut accés Efe– en què se li comunicava l'acomiadament, bàsicament per un presumpte cas d'assetjament sexual a una treballadora de Podem. Fonts de la direcció ho han explicat aquest dijous després que la lletrada Mónica Carmona, responsable de compliment normatiu de la formació i també cessada, hagi publicat una carta en diversos mitjans de comunicació en què denuncia que tant ella com Calvente són víctimes de represàlies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, assegura que han sigut acomiadats per voler fer una investigació interna sobre possibles "irregularitats financeres, en matèria laboral i de neteja en la realització de consultes i primàries" a la formació de Pablo Iglesias. En declaracions a El Mundo, Calvente ha assegurat que no ha rebut cap denúncia d'haver abusat sexualment d'una treballadora, i ha acusat la formació de crear proves falses. En declaracions a Efe, l'advocat ha anunciat que presentarà una querella per calúmnies contra els dirigents Alberto Rodríguez i Ione Belarra, així com contra la gerent de la formació, Rocío Val. Calvente ha explicat que entre les suposades "corrupteles" que volia investigar internament hi havia "sobresous" de membres de la cúpula del partit. Des de la direcció de Podem desmenteixen rotundament les acusacions.

"Arran del seu acomiadament s'ha reordenat el departament legal. Cap de les acusacions llançades per aquesta persona des del seu cessament tenen fonament. El partit valora accions legals pertinents", indiquen les fonts del partit lila consultades per Efe. Fins ara Calvente era l'advocat que defensava Iglesias i Podem en algunes de les causes que ha afrontat als tribunals. Una de les últimes va ser la demanda de sis membres de la formació a Extremadura, expulsats per "danyar la imatge" del partit amb declaracions.

stats