Política 18/06/2014

Catalunya rellança la seva col·laboració universitària amb Califòrnia

Mas-Colell signa un conveni marc d'entesa amb la macrouniversitat pública d'aquest estat de la costa oest nord-americana

Roger Mateos
1 min

Oakland (Califòrnia)El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha signat aquest dimecres un conveni marc per reforçar la col·laboració entre els sistemes universitaris de Catalunya i Califòrnia. L'acte de signatura ha tingut lloc a Oakland, a la seu administrativa de la Universitat de Califòrnia, un entramat públic gegantí que engloba deu campus, entre ells els prestigiosos de Berkeley i Irvine.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conveni permetrà rellançar una cooperació en els àmbits de recerca i coneixement que té els seus orígens en un primer acord de col·laboració signat el 1986. L'intercanvi de professorat, les beques per a joves enginyers catalans a centres californians i l'aprenentatge d'experiències en l'aplicació de la recerca científica en l'empresa privada són alguns dels profits que la Generalitat espera treure d'aquest acord. Mas-Colell l'ha signat amb la vicepresidenta de la Universitat de Califòrnia, Aimée Dorr.

stats