Publicitat
Publicitat

Mor l'activista i vídua del Nobel de la Pau Andréi Sàkharov, Elena Bonner

L'esposa del dissident soviètic ha estat una de les veus més crítiques amb Putin i va condemnar la guerra contra Txetxènia empesa per Boris Yeltsin als 90

L'activista pro drets humans i vídua del Premi Nobel de la Pau i dissident soviètic Andréi Sàkharov ha mort a Boston als 88 anys, segons han informat les agències russes.

Bonner va morir ahir després d'una malaltia que ja va impedir que el 21 de maig els seus fills viatgessin fins a Moscou per assistir als actes commemoratius del 90è aniversari del naixement de Sàkharov, mort al 1989."

L'activista va ser una de les veus que va condemnar més durament la guerra de Rússia contra Txetxènia el 1994, qualificant-la de "genocidi". Com a mostra de la seva protesta va renunciar a ser cap de la comissió de drets humans adjunta al llavors president rus, Boris Ieltsin.

També va ser molt crítica amb Yeltsin quan va promoure Vladimir Putin com el seu successor i li va retreure nomenar un exagent del KGB com a nou responsable del destí rus. Al març de l'any passat la seva signatura va ser la primera del manifesta 'Putin ha de marxar'.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT