POLÈMIC INCIDENT DE TRÀNSIT
Política 04/04/2014

Aguirre fuig d’un agent de trànsit que volia multar-la

Ara
2 min

BarcelonaVa envestir amb el seu vehicle la moto d’un agent de mobilitat que la volia multar i va fugir. Aquest seria un capítol més de successos si no fos perquè la protagonista és la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre. Ella mateixa va reconèixer els fets a diversos mitjans, però va argumentar que els agents només volien fer-se “una foto multant-la” per haver aparcat malament “només un minut”. Els agents implicats volen denunciar-la per desobediència a l’autoritat.

La dirigent popular va aparcar el seu cotxe cap a les quatre de la tarda en una zona prohibida a la confluència entre la Gran Via i la plaça de Callao de Madrid i, segons apunten diversos mitjans, un agent de mobilitat -els encarregats de la regulació del trànsit a la capital espanyola- s’hi va acostar, amb un company, per demanar-li la documentació i multar-la. Segons la versió que va fer pública la UGT, Aguirre, que conduïa sola i no anava acompanyada de cap escorta, va posar en marxa el seu vehicle i va accelerar. Va envestir la motocicleta de l’agent, però no es va aturar i va fugir.

L’agent la va perseguir i a la carrera s’hi va sumar un cotxe de la policia municipal que va aconseguir posar-se a l’altura del vehicle d’Aguirre i li va fer senyals perquè s’aturés. De res va servir, perquè la dirigent popular va seguir conduint fins al seu domicili, al barri de Malasaña, on va entrar directament al garatge. Els policies es van trobar allà amb dos membres de la Guàrdia Civil adscrits a la vigilància de la casa de l’expresidenta de Madrid, que van suggerir a l’agent de mobilitat fer una declaració amistosa d’accidents. Ell, però, s’hi va negar i va insistir que volia notificar a Aguirre el delicte comès, a més de la multa de 200 euros per haver aparcat en un carril bus. Aguirre no va donar la cara, i l’agent estava disposat ahir a la nit a interposar una denúncia per desobediència a l’autoritat.

“Només volien una foto”

Segons la versió de l’expresidenta, ella no va “envestir” cap agent ni va fugir. En declaracions al diari Abc, va assegurar que només va aparcar al carril bus “durant un minut”, en un moment en què no hi havia trànsit, per treure diners del caixer. Va afegir que va ensenyar el DNI als agents i que va demanar disculpes. “Un cop acabats tots els tràmits, els vaig dir si podia marxar i em van dir que no, que hauria d’esperar una mica”, va relatar Aguirre, que va afegir: “Els he dit que si necessitaven alguna cosa més vinguessin a casa i s’han presentat set policies. L’únic que volien era una foto”, va sentenciar. L’Ajuntament de Madrid, del qual Ana Botella és l’alcaldessa, va defensar ahir la tasca professional i el tracte igualitari a la ciutadania dels agents de mobilitat.

stats