Política 28/06/2013

L'Ajuntament d'Alcarràs aprova per unanimitat exercir la sobirania fiscal

La moció a favor d'ingressar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya va rebre el suport dels regidors d'ERC, PSC, CiU i també de l'edil del PP

Acn
1 min

AlcarràsEl ple de l'Ajuntament d'Alcarràs (Segrià) va aprovar aquest dijous per unanimitat una moció per tal d'exercir la sobirania fiscal i iniciar els mecanismes per tal de procedir al pagament dels seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. La proposta va rebre el suport dels tretze regidors que composen el consistori, ERC, PSC, CiU i PP. La moció va ser presentada inicialment pel grup municipal d'ERC, però a proposta de CiU finalment s'hi van afegir tots els grups com a proposants. L'alcalde Miquel Serra va explicar que el document correspon a la proposta de l'Associació de Municipis per a la Independència i va mostrar-se satisfet després que aconseguís la unanimitat de totes les forces polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons els acords presos, el ple de l'Ajuntament d'Alcarràs manifesta la voluntat del municipi d'exercir la seva sobirania fiscal. En aquest sentit, el consistori preveu iniciar els mecanismes necessaris per tal de pagar l'IRPF i l'IVA d'aquest ajuntament a l'Agència Tributària de Catalunya en els pròxims mesos. L'acord adoptat es comunicarà al departament d'Economia i Coneixement, al Parlament, a la delegació del govern espanyol i a l'Associació de Municipis per la Independència.

Miquel Serra va destacar la unanimitat de tots els grups municipals en l'acord i va assegurar que "les diferències en qüestions cabdals per a la millora de l'economia de Catalunya no són tant distants com de vegades sembla". Els portaveus dels diferents grups es van mostrar partidaris de fer pedagogia entre la ciutadania per tal d'explicar que es tracta d'una acció legal.

stats