Política 18/04/2013

Onze municipis catalans deixen de pagar impostos a la hisenda espanyola

Els alcaldes han ingressat els diners a l'Agència Tributària catalana, tot i que es tracta d'un gest simbòlic perquè els diners seran redirigits a Madrid

Acn
1 min
Els alcaldes que han ingressat els impostos a l'Agència Tributària Catalana: Martí Pujol (Llinars del Vallès), Andreu Francisco (Alella), Mateu De Sobregrau (ex alcalde de Gallifa), Josep Manuel Ximenis (Arenys de Munt) i Joan Baliarda (Premià de Dalt)

GironaOnze ajuntaments catalans ha ingressat per primera vegada els impostos a l'Agència Tributària catalana enlloc de fer-ho a l'espanyola. Els alcaldes dels municipis argumenten que és un gest simbòlic que demostra que volen que Catalunya pugui recaptar els seus impostos. Tot i això, només es tracta d'un gest simbòlic perquè, la hisenda catalana redirigirà els diners cap a l'Agència Tributària espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els alcaldes han respost a una crida que l'Associació de Municipis per la Independència havia realitzat en favor de la sobirania fiscal i esperen que, mes a mes, se'n vagin sumant d'altres. Els municipis que s'hi han adherit són Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), Ripoll, Campdevànol (Ripollès), Viladamat (Alt Empordà), Sant Julià del Llor i Bonmatí (Selva), Marçà (Priorat), Arenys de Munt, Premià de Dalt, Alella (Maresme), Llinars del Vallès (Vallès Oriental) i Gallifa (Vallès Occidental).

El regidor d'Hisenda de Ripoll, Josep Maria Creixans, s'ha explicat dient que "d'acord que els diners van al govern espanyol però un dia el nostre Govern podrà fer amb aquests diners el què vulgui". En aquest sentit, el portaveu de la plataforma ciutadana 'Catalunya diu prou', Quim Tella, ha afirmat "ara ja hi ha onze municipis a tot Catalunya i centenars d'empresaris que estan fent aquest gest, això ja no té aturador".

stats