Política 03/11/2012

Rivera compara Mas amb Hugo Chávez a l'hora de "posar els mitjans públics al servei de CiU"

El líder de C's considera que el viatge del president del Govern a Rússia ha estat un "malbaratament"

Acn
2 min

BarcelonaEl candidat de Ciutadans (C's) a la presidència de la Generalitat, Albert Rivera, ha comparat aquest dissabte Artur Mas amb el president de Veneçuela Hugo Chávez. "Està posant els mitjans públics al servei de CiU al més pur estil populista", ha dit. Com a exemples, cita l'emissió aquest diumenge del '30 minuts' titulat 'La independència pas a pas'. Segons Rivera, aquest fet "torna a ser un exemple de com a vint dies de les eleccions la televisió pública catalana està al servei del separatisme", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de C's també ha demanat explicacions sobre el "malbaratament" que suposadament Mas i la seva comitiva han fet en el viatge aquesta setmana a Rússia. En declaracions aquest dissabte, Albert Rivera ha titllat el viatge de "fracàs des del punt de vista polític" perquè "no l'ha rebut ningú, cap dirigent polític i, lògicament, tampoc el president de Rússia", ha indicat. D'aquesta manera, exigeix "explicacions" sobre la "despesa real " i dels motius del viatge així com de la seva coordinació amb el Ministeri d'Exteriors, amb el que "hauria d'anar de la mà i no en contra", ha afegit.

El líder de C's denuncia que "la pre-campanya de CiU la paguem tots amb una despesa d'1,8 milions d'euros en suports publicitaris en mitjans de comunicació i 271.000 euros de producció". Rivera es referia a l'anunci per a la televisió i plataformes digitals de la campanya 'Jo vaig votar', que tenia per objectiu fomentar la participació en les eleccions del 25-N i que ha demanat retirar la Junta Electoral Central.

També crítiques a Duran

Albert Rivera també ha criticat al secretari general de CiU i president del grup parlamentari al Congrés Josep Antoni Duran Lleida i els seus posicionaments sobre la independència. "L'hem vist cridant 'Visca Catalunya Lliure' quan acabava els seus discursos i ara, quan s'acosten les eleccions i no aconsegueixen la majoria absoluta, sembla que vol donar passos enrere", ha declarat.

El president de C's creu que Duran "s'ha adonat que perd la seva oposició privilegiada de viure al Palace, de ser diputat a les Corts, de ser president de la Comissió d'Exteriors a les Corts i que, en definitiva, perd el paper de representació de CiU a Madrid", ha assenyalat. "Duran té vertigen davant la seva pèrdua de privilegis, tot i que el programa de CiU és molt clar: volen un estat propi", ha conclòs Rivera.

stats