CICLE ELECTORAL
Política 09/03/2015

C's fixarà unes condicions per pactar aliances de govern a nivell local, autonòmic i estatal

Rivera anuncia que es crearà un comitè específic que fixarà els criteris i les línies vermelles per fixar l'estratègia de pactes

Efe
2 min
Albert Rivera, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit crearà un "comitè de pactes" posteelectorals per estudiar possibles acords amb d'altres formacions després de les municipals, autonòmiques i estatals, per a la qual cosa es fixaran unes línies vermelles, com la corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a la seu de C's, Rivera ha explicat que en l'executiva que se celebrarà aquesta tarda donarà llum verda a la creació d'aquest "comitè de pactes", òrgan tècnic que estarà integrat per set o vuit persones, la majoria membres d'executiva, per analitzar diferents propostes d'acords amb altres formacions a nivell local, autonòmic i estatal.

Aquest comitè, que actuarà com un filtre de totes les propostes de pacte que arribin a la taula de C's, traslladarà posteriorment les definitives a l'executiva nacional, òrgan que és el que haurà d'aprovar o rebutjar tot acord amb un altre partit polític.

Prèviament, en la segona o tercera setmana de l'abril, Ciutadans aprovarà uns "principis rectors de mínims" als quals haurà d'estar subjecte tota aliança política, en què es fixaran unes línies vermelles per rebutjar un acord, com casos de corrupció.

Rivera, que no formarà part d'aquest comitè, ha reiterat que la seva formació farà una auditoria sobre els pactes que subscrigui Ciutadans amb d'altres partits cada sis mesos per fer-ne un seguiment.

El líder de Ciutadans ha justificat la creació d'aquest comitè reivindicant la cultura de pactes perquè, segons ha dit, l'Estat necessita "grans acords" per "transformar" i "renovar" el país "sense trencar" en àmbits com l'educació.

"El debat no és amb qui pactes, sinó per a què", ha defensat Rivera, que ha afegit que l'objectiu de tot acord ha de ser impulsar canvis a Espanya davant els que es mouen per un simple "canvi de cadires", per un "tripijoc" i amb "opacitat", ha rematat.

En aquest sentit, el líder de C's ha assegurat que el seu "enemic" no és ni PP, ni PSOE, ni Podem, sinó els problemes com l'atur o la corrupció.

stats