PROTAGONISTA COL·LATERAL

Alberto Casero, un professional de la política que no s’acaba d’aclarir amb el vot telemàtic

Diputat per Càceres i mà dreta de García Egea, va obtenir el seu primer escó a Extremadura amb 24 anys

2 min
El diputat al Congrés i secretari d'organització del PP, Alberto Casero

MadridAlberto Casero (Càceres, 1978) serà recordat sempre com el diputat del PP que va aprovar el nou marc laboral impulsat per Yolanda Díaz per modificar la reforma de Mariano Rajoy del 2012. A Trujillo, un municipi de la seva província d’uns 10.000 habitants, ja el coneixien perquè en va ser l'alcalde entre 2011 i 2019, després d’haver estat diputat de la Junta d’Extremadura (2003-2011). Amb 24 anys va obtenir el seu primer escó, entre 2011 i 2015 va ser senador i, durant el mateix període, president de la Mancomunitat de Municipis de la Comarca de Trujillo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del 2019 és diputat al Congrés i amb l’arribada de Pablo Casado i Teodoro García Egea a la direcció del PP ha guanyat galons a la formació: és el secretari d’organització, mà dreta del secretari general i responsable de controlar tot allò que es mou internament. No és un diputat qualsevol qui ha frustrat un important cop que el PP hauria pogut clavar al govern de coalició en plena campanya electoral a Castella i Lleó, sinó un dels principals dirigents de Gènova.

El PP acusa la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, d’haver prevaricat per no corregir un “error informàtic” que ja ni es creuen els altaveus de la ultradreta. Però qui està investigat per prevaricació continuada des del novembre passat és Casero per la seva etapa com a alcalde de Trujillo. El seu successor, José Antonio Redondo (PSOE), va enviar al Tribunal de Comptes diversos contractes a empreses que van prestar serveis per a l’Ajuntament i l’afectat està investigat des del passat novembre. El jutge indaga si no es van respectar els requisits legals necessaris en matèria de contractació pública.

Llicenciat en dret, la seva carrera professional se centra en l’activitat política. Va pertànyer a les Noves Generacions, les joventuts del PP, i també contribueix amb entitats com Save the Children, Aldeas Infantiles SOS i una associació contra el càncer. Segons la declaració de béns al Congrés, el 2019 tenia pendent saldar 8.665 euros d’un préstec personal de 22.000 euros i només 385 euros al compte corrent. El seu crèdit polític també cotitza ara a la baixa.

stats