POLÍTICA
Política 21/07/2011

Fabra va criticar el tancament de TV3 al seu Facebook

L'alcalde de Castelló també va atacar la corrupció i va dir que "els ciutadans han d'entendre" que "no tots" els polítics són iguals

Redacció
2 min
Camps i Fabra, aquesta tarda abans de la reunió del PP / EFE

BarcelonaEl futur president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, es va mostrar crític al tancament de TV3. A través del seu Facebook, l'alcalde de Castelló va denunciar el cessament d'emissions de TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al País Valencià. Fabra va escriure el febrer passat: "Sembla mentida que en el segle XXI es limiti la possibilitat que les persones puguem triar el mitjà de comunicació que volem sintonitzar". Tot i això, l'alcalde popular feia responsable del tall Zapatero "perquè no concedeix un múltiplex a la Comunitat Valenciana, per això l'anem a reclamar al ple" va assegurar, tot concloent "prou prohibicions!".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Ajuntament de Castelló va aprovar una moció en contra del cessament de les emissions de TV3 al País Valencià amb els vots favorables de tots els partits amb representació al consistori.

Cap relació amb el cas Gürtel

Fabra, arquitecte tècnic de 47 anys, casat i amb dos fills, sempre ha sonat entre els favorits a les travesses per succeir Camps des que se li va imputar el delicte de suborn passiu impropi per rebre suposadament regals de la trama Gürtel. Fabra estava net –no té cap tipus de relació amb aquest assumpte– i això va impulsar la seva candidatura a succeir Camps.

Va ser el 2005 quan Fabra va donar el salt a la primera línia en convertir-se alcalde de Castelló de la Plana. Més tard va accedir a la direcció del partit com a coordinador general, quan Camps la va remodelar després de la sortida de Ricardo Costa.

Fabra també és diputat autonòmic des de la passada legislatura, condició indispensable per poder ser designat president de la Generalitat, i compta amb el suport d'un dels grans barons del partit, el president provincial del PP a Castelló, Carlos Fabra.

"No tots" els polítics són iguals

Encara que mai ha eludit fer una defensa tancada de Camps des de la seva imputació, no ha tingut problemes a admetre que les sospites de corrupció que recauen sobre alguns dirigents del seu partit podien causar "desconfiança" en l'electorat.

En una entrevista concedida a Efe defensava que "els ciutadans han d'entendre" que "no tots" els polítics són iguals, sinó persones que "de manera vocacional" i amb la millor voluntat, intenten en cada moment comprometre's amb els ciutadans "per poder millorar la seva qualitat de vida".

Està per veure l'opinió que la designació mereix entre d'altres barons provincials, com el president de la Diputació de València i del PP en aquesta província, Alfonso Rus, que no té amb Alberto Fabra l'estreta relació que mantenia amb Camps.

stats